Statistieken

Statistieken per juli 2017

De statistieken die hieronder zijn gepresenteerd hebben betrekking op alle ingezetenen van Suriname die in het Centraal Bureau voor Burgerzaken staan geregistreerd. De verzekerden zijn de ingezetenen die minimaal een basiszorgverzekering hebben afgesloten bij een erkende zorgverzekeraar.

Grafiek 1: Aantal actieve verzekerden  in procenten naar woonplaats

Het totaal aantal actieve verzekerden is 356.945.

In Paramaribo zijn de meeste verzekerden woonachtig namelijk: 44.0%. In Wanica is 24.3% verzekerd,gevolgd door Nickerie met 6.5%. Commewijne heeft vergeleken met Nickerie 0.3% minder verzekerden. Para heeft een percentage van 4.7% van de verzekerden. In Saramacca is 3.5% verzekerd. Sipaliwini heeft 2.7%  verzekerdenten opzichte van 2.4% in Marowijne en 1.6% in Brokopondo. Coronie met 0.6% vertegenwoordigt het kleinste deel van het totaal aantal actieve verzekerden. Van 3.6 % van de actieve verzekerden is de woonplaats onbekend.


Grafiek 2: Aantal inactieve verzekerden  in procenten naar woonplaats

Het totaal aantal inactieve verzekerden per juli 2017 is 107.087. De inactieve verzekerden zijn degenen die tot juli 2017 stonden geregistreerd met een actieve verzekering. De verzekering van deze personen is ten tijde van de rapportageperiode komen te vervallen. Aangenomen wordt dat deze verzekeringen per dezelfde datum worden verlengd.

Klik hier voor meer statistieken.